Verdenscupen i klatring denne uken: Tina, Edel og Albert klatrer for Kolsås Klatreklubb og Norge

ENDELIG! Da er det norske landslaget i klatring også i gang i verdenscupen. Albert I. Suthurst, Edel Lemvik og Tina J. Hafsaas representerer Kolsås Klatreklubb og Norge i Innsbruck denne uken.

Vi er SÅ glade for endelig å kunne følge de flotte utøverne våre i konkurranser igjen. Og det er et sterkt norsk lag som stiller i led og buldring i Innsbruck til helgen. Konkurransen er også historisk: Det er første gang det arrangeres verdenscup i paraklatring, og Norge stiller med et sterkt lag her. Iben K. Paulsen og Isak Ripman har kvalifisert seg til finalen på torsdag.

Fra Kolsås stiller Tina og Edel, i både led og buldring, og Albert i buldring.

Dette er Alberts første verdenscup, så han er selvfølgelig spent på hva som venter:

– Jeg gleder meg til å komme i gang igjen. Jeg merker at jeg er klar for å konkurrere litt igjen, ettersom at det siste året kun har vært trening. Jeg kjørte en siste treningsøkt før konkurransen for noen dager siden, og jeg følte meg veldig sterk og lett i kroppen. Hvis det mentale også holder under konkurransen, håper jeg at jeg kan få til en god kvalik og muligens kvalifisere meg til en semifinale, som jo er målet. Jeg tror det kommer til å bli en veldig hard konkurranse. Dette kommer til å bli første verdenscupen i buldring jeg har vært med i, og så vidt jeg har sett, er de store internasjonale favorittene også påmeldt. Selvom dette kommer til å bli hardt, tror jeg det også kommer til å bli en veldig lærerik opplevelse. Som sagt er jo målet semifinale, men jeg kommer til å ha et stort fokus på å få en morsom konkurranse og å ta det litt som det kommer. Jeg har aldri prøvd noen buldre fra en verdenscup før, så jeg vet ikke helt hva jeg har i vente, men jeg tror det uansett kommer til å bli veldig moro.

Tina J. Hafsaas er rutinert i verdenscupen, men etter et svært annerledes år er også hun spent før Innsbruck:

– Jeg er naturligvis spent på å komme i gang igjen. Det er lenge siden forrige konkurranse. På grunn av reiserestriksjonene har det vært vanskelig å forberede seg, så jeg har bestemt meg for å bruke sommerkonkurranse som forberedelser for VM senere i sesongen. Det er årets høydepunkt. Sommersesongen skal for første gang på lenge gjøres som et lag og det gleder jeg meg til. I innsbruck er vi veldig mange, og de neste tre konkurransene blir vi tre jenter som stiller.

De øvrige norske deltagerne er Ingrid Kindlihagen, Sunniva Øvre-Eide og Edel Lemvik - alle tre stiller både i led og buldring, mens Sunniva Haave stiller i buldring.

Vi gleder oss!

Timeplan:

Onsdag:

9.00: Kvalik, led

Torsdag:

9.00: Kvalik, buldring

Finale, paraklatring

Du kan følge finalen i paraklatring her

Fredag:

10.00: Semifinaler, led

Du kan følge semifinalene her

20.00: Finaler, led, kvinner

21.00: Finaler, led, menn

Lørdag:

10.00: Semifinaler, buldring

18.00: Finaler, buldring, kvinner

19.00: Finaler, buldring, menn

Du kan følge buldringen her

Last ned
Andre nyheter