Tre norgesmestere fra Kolsås i den storslåtte NM-festen i Oslo

NM i ledklatring i Oslo ble en stor suksess med stappfullt hus og påmeldingsrekord. Kolsås stilte med en stor gjeng – og kom hjem med tre kongepokaler, to sølv, to bronse og mange gode minner.

Kolsås Klatreklubb har jobbet knallhardt sammen med Oslo Klatreklubb og Oslo Klatresenter for å lage et spektakulært norgesmesterskap i led og paraklatring. En stor gjeng frivillige stod på som bare det for at arrangementet skulle gå knirkefritt både for deltagerne og publikum – og FOR en fest det ble!

De dyktige rutesetterne Adam Pustelnik og Joakim Louis Sæther hadde skrudd fantastiske ruter. Utøverne storkoste seg på dem, og publikum fikk et herlig show.

Tina J. Hafsaas har fullført den internasjonale sesongen med stil og avsluttet det hele med å hente hjem den norske tittelen i dameklassen "som vanlig". Hun var den eneste i feltet sitt som toppet ruta.

– Jeg synes det var kjempestas å klatre foran familie og venner. Dette var mitt første NM i min disiplin på hjemmebane, og jeg håper det blir mange flere, sier Tina.

Tina hentet hjem kongepokalen. Foto: Michael Suthurst

Klubbvenninne Lisa-Marie Ellingsgård havnet på en flott tredjeplass.

Albert I. Suthurst tok sin syvende NM-tittel med gullet i eldre gutter og er nå regjerende juniormester i led, buldring og speed i sin siste sesong som junior.

– NM var en helt perfekt avslutning på den på den ti måneder lange sesongen, som nå har blitt strukket over rundt 20 konkurranser. Det var godt å ha den avsluttende konkurransen på hjemmebane hvor man var kjent fra før – og i tillegg slapp å ta flyet enda en gang, sier Albert.

– Ettersom buldring har stått i hovedfokus de siste årene jeg har konkurrert, hadde jeg egentlig ikke regnet med å få det resultatet jeg fikk. Jeg begynte å trene mer systematisk tautrening for kanskje to, tre måneder siden, i håp å gjøre det bedre på de siste europacupene i tau samt få en plassering i NM i led som jeg var fornøyd med. Etter kvaliken lå jeg på fjerdeplass, som var en plassering jeg gjerne kunne ha avsluttet konkurransen med og fortsatt vært happy. Men finaleruta passet meg utrolig bra ettersom det var mye crimps og litt lange, halvdynamiske flytt. Jeg kom meg nesten til toppen, men falt to,tre flytt unna da jeg skulle klippe siste slynge før toppankeret. Jeg var veldig fornøyd med støtet, men usikker på om det ville til en pallplass siden det var tre sterke konkurrenter igjen som skulle ut. Men på en eller annen måte holdt det, og jeg endte opp med gullmedaljen! Det var en utrolig god følelse etter en gjennomgående skuffende sesong internasjonalt, og det var gøy endelig å gjøre det bra i en taukonkurranse igjen!

Albert var veldig fornøyd med stilen på finaleruta. Foto: Torbjørn Wiik

Per Ravlo-Caspersen har slitt med skade en stund, men tok en overbevisende seier i klassen yngre gutter foran klubbkamerat og regjerende nordisk mester, Teodor Kirkebø. I denne klassen gjorde Kolsås det meget sterkt, med fem klatrere i finalen og en fin 13. plass.

Per kom sterkt tilbake fra skade og tok NM-tittelen. Foto: Michael Suthurst

Thilo Schröter tok delte en solid andreplass med Stian Christophersen i en ekstremt sterk herreklasse. Det var ingenting å gjøre med Leo Bøe, som parkerte hele feltet med sine tre knallsterke topper. Han var den eneste som toppet finaleruta. Jon Pål Hamre klatrer for Trondheim Klatreklubb, men siden han jobber som trener og buldresetter for Kolsås og Vulkan, regner vi ham litt som vår også. Han havnet på 6. plass.

Thilo Schröter tok et solid sølv. Foto: Tina J. Hafsaas

Dame senior:

1. Tina J. Hafsaas, Kolsås Klatreklubb

2. Camilla Pettersen, Sarpsborg Klatreklubb

3. Lisa-Marie Ellingsgård, Kolsås Klatreklubb

12. Line Tveter, Kolsås Klatreklubb

15. Mari H. Kråkenes, Kolsås Klatreklubb

18. Ingrid Nyberg, Kolsås Klatreklubb

Herre senior:

1. Leo K. Bøe, Bergen Klatreklubb

2. Thilo Schröter, Kolsås Klatreklubb, og StianChristophersen, Oslo Klatreklubb

6. Jon Pål Hamre, Trondheim Klatreklubb (og litt Kolsås Klatreklubb ...)

8. Hauk Steinsson Lem, Kolsås Klatreklubb 

Eldre jenter:

1. Ingrid Kindlihagen, Haugaland Klatreklubb

2. Emma Støver Wollebæk, Trondheim Klatreklubb

3. Oda Emilie Aagaard Lauridsen, Lillehammer Klatreklubb

 

Eldre gutter:

1. Albert I. Suthurst, Kolsås Klatreklubb

2. Tobias Reidel, Oslo Klatreklubb

3. Arne Farestveit, Sogndal IL

 

Yngre jenter:

1. Sunniva Øvre-Eide, Grenland Klatreklubb

2. Edel Lemvik, Bratte Rogalands Venner

3. Inga Aarhus, Bergen Klatreklubb

 

Yngre gutter:

1. Per Ravlo-Caspersen, Kolsås Klatreklubb

2. Teodor Kirkebø, Kolsås Klatreklubb

3. Kristoffer Raa Danielsen, Bratte Rogalands Venner

5. Trym Skuggen Landmark, Kolsås Klatreklubb

7. Alfred Kirkebø Kolsås Klatreklubb og Sverre Olov Stensland Blixt, Kolsås Klatreklubb

13. Jeppe Lou Larsen, Kolsås Klatreklubb

Paraklatring, damer:

1. Dina Eivik, Trondheim klatreklubb

2. Kristina Berg, Bratte Rogalands Venner

3. Iben Kongsvik Paulsen, Bergen klatreklubb

Paraklatring, herrer:

1. Sebastian Menze, Bergen klatreklubb

2. Isak Ripman, Tromsø klatreklubb

3. Aleksander Tveit, Steinkjer klatreklubb

Oppslagsbilde: Alfred Kirkebø i finalen, foto: Tina J. Hafsaas

Last ned
Andre nyheter