Tina om sin strålende 6. plass i EM

Tina Johnsen Hafsaas tok en sensasjonell 6. plass i årets EM, og Albert Suthurst deltok i sitt første seniormesterskap. Her oppsummerer de opplevelsen.

Her er Tinas oppsummering av EM:

– Finale i EM var et av mine konkrete mål for sesongen, og det var en seier i seg selv å gå videre. Jeg klatret én av mine beste ruter i helgens semifinale, og jeg følte jeg hadde en klar fordel av all treningen jeg har lagt ned i de bratte treningsveggene. I finalen gikk jeg ut på tid, og det er jeg veldig skuffet over. Litt mer objektivt er det et fantastisk resultat for meg. En av mine beste konkurranser gjennom tidene, og jeg reiste hjem med en følelse av at jeg kan matche de beste på riktig ruter. I semifinalen slo jeg flere av de beste i verden, blant annet fjorårets verdensmester og årets vise-verdensmester.

Reprisen fra semifinalen kan du se her og fra finalen her.

Albert deltok i sitt første seniormesterskap:

– Det var som forventet en tøff konkurranse. Lange vegger, harde ruter og sterke konkurrenter. Jeg hadde i utgangspunktet ingen forventninger til denne konkurranse i og med at det var en seniorkonkurranse, men jeg gikk likevel på veggen for å gi det jeg hadde. På den første ruten jeg gikk på, falt jeg ganske tidlig uten at jeg egentlig er helt sikker på hvorfor. Jeg visste hva jeg skulle gjøre, men da jeg kom opp dit, føltes flyttet veldig ubalansert og ekkelt, og det endte med at jeg falt. Det gikk bedre på den andre ruten, men er fortsatt ikke helt fornøyd. Det hadde vært moro å komme noen meter lenger på begge rutene. Men generelt var rutene veldig kule, og det var et veldig bra arrangement. Hoppet i nivået på rutene fra juniorklassen til seniorklassen er stort, men heldigvis har jeg fortsatt et par år igjen til å trene før jeg er i denne klassen.

Gratulerer så mye til alle våre fantastiske utøvere!

Lucka Rakovec vant dameklassen foran Laura Logora og Luce Douady. Adam Ondra vant herreklassen foran Alberto Ginés López og Sascha Lehmann.


Last ned
Andre nyheter