Tina J. Hafsaas – rapport fra 8b+ i Spania

Kolsås Klatreklubbs strålende klatrer Tina J. Hafsaas var nylig på klatretur i Spania. Etter å ha vært hemmet av en fingerskade lenge, fikk hun med seg to flotte 8b+-ruter før coronaen tvang henne hjem.

– Spania var deilig! Våren var i full spring, rosmarinen og mandeltrærne blomstret, vi hadde forhold og livet smilte, forteller Tina.

Sammen med klasseklatrerne Martin Mobråten og Maria Davies Sandbu dro hun på klatretur til Spania uten å ane hva hun ville ha i lomma da hun kom hjem.

– På grunn av en vond finger har jeg ikke kunnet klatre så mye som jeg pleier, og jeg var veldig usikker på egen form, spesielt pumpen. Jeg var også usikker på hvor mye hensyn jeg måtte ta. Av en eller annen grunn er det bedre å klatre på stein enn plastikk med vond finger.

Det viser seg at det skal mer til enn en finger for å stoppe kolsåsklatreren: Det ble to flotte 8b+-er på CV-en, Sin Perdon og Gorillas en la Niebla.

– Sin Perdon i Perles er en skikkelig linje. Tufaklatring på sitt beste. Bratt og atletisk, men likevel mye beta og sekvenser. Ingen partier var transport. Det var mye å huske på, og det tok litt tid å jobbe det inn. Ruta avslutter med krimpete faceklatring med en lang og blind dead point. Jeg er glad jeg aldri falt der, det kunne fort blitt frustrerende.

– Jeg gikk Gorillas en la Niebla i Oliana i tredje forsøk. Den passet meg veldig bra. Intenst og langt makspumpbulder i starten og lettere pumpklatring til toppen.

Gratulerer så masse med flotte prestasjoner, Tina!

Tina på Gorillas en la Niebla.

Foto: Martin Mobråten

Last ned
Andre nyheter