Ny rekord av Sunniva Øvre-Eide: 9/9+ (8b+) på Hvarnes som klart yngste kvinne på graden

Sunniva Øvre-Eide (16) fortsetter å imponere: Som den klart yngste norske kvinnen, gikk hun i påsken i år Ouish forlengelse med grad 9/9+ (8b+).

I fjor ble den da 15 år gamle Sunniva den yngste til å gå klassikeren Maraton, 9 (8b) på Damtjern. Den fantastiske unge klatreren fulgte altså opp i vår med å bli den klart yngste norske kvinnen som har gått grad 9/9+ (8b), og én av få unge norske klatrere generelt. Da hun gikk ruta Ouish forlengelse på Hvarnes i påsken i år, hadde hun ikke vært på ruta siden 22. november i fjor!

Her er Sunnivas egne ord om bestigningen:

– Ouish extension er den hardeste ruta jeg har gått. Til førsteanker går Ouish, 8a+, som jeg vil si i seg selv er en ganske hard rute. Den er ganske teknisk i motsetning til Ouish extension, som for meg er mer fysisk og går på mer rå styrke. Du må likevel være teknisk, men det er ikke det typiske fotarbeidet på veldig små fottak som man kan finne på andre tekniske ruter.

– Forlengelsen av Ouish starter med en underkling-travers. Dette var cruxet for meg. Videre får du en OK hvil, og så er det vedvarende til toppen med slopy sidetak og små krimper.

– Etter at jeg gikk Ouish, hadde jeg cirka fire økter på Ouish forlengelse i 2020, før jeg gikk den i første økta i år. Siste økta før jeg gikk den var 22. november. 5.april var dagen jeg gikk Ouish extension. Den gikk i første støt etter en doggetur.

Gratulerer så mye, Sunniva! Vi gleder oss til å følge deg fremover!

Last ned
Andre nyheter