Fantastisk laginnsats under NM i buldring: To nye norgesmestere fra Kolsås!

Tina Hafsaas har skrevet referat fra et fantastisk NM i buldring i Bergen.

En tropp på ni utøvere reiste til NM i Bergen for å forsvare edelt metall, kjempe om nytt og mest av alt vise hva de er gode for. Det var en noe redusert kolsåstropp som stilte opp, hvor brukket tå, røket menisk, sykdom og forstuet finger satte en stopper for noen, men god klatring ble vist gjennom hele konkurransen. Klubben sitter i dag med to norgesmestere fra årets NM i buldring.

17 år gamle Per Ravlo-Caspersen, opprinnelig i klassen ungdom A, deltok i helgen i seniorklassen for å hamstre mer relevant erfaring for senere eventyr. Ikke bare var det hardere buldre å klatre på og mer motstand i feltet, han klatret suverent gjennom hele konkurransen og klinket til med taktisk klatring, smarte avgjørelser, selvtillit og glede. Dette sikret han gull, hans første kongepokal og en god pengepremie som kommer godt med for tenåringsgutten. Klubbens mer rutinerte utøver, Thilo Schröter, sikret bronse. Thilo er som mange vet Pers trener, sammen med Tina Hafsaas, og om det var noen han unnet seieren, så var det Per.

17 år gamle Per Ravlo-Caspersen ble norgesmester i sitt første år som senior. Foto: Tina Hafsaas.

Trym Skuggen Landmark i klassen ungdom A leverte en solid flasherunde i finalen. Ikke bare gikk han alle buldrene i første forsøk, han var den eneste i feltet som gikk de fire finalebulderne. En overlegen seier for Landmark. I denne klassen hadde klubben flere representanter med Alfred Kirkebø og Sverre Blixt. Som en del av troppens skadede utøvere, var det mest fokus på klatreglede hvor alt av flytt var en bonus. Vi håper deres skader rehabiliteres raskt sånn at de er klare for den internasjonale arenaen om to uker.

Norgesmester Trym Skuggen Landmark. Foto: Tina Hafsaas.

Storebror og meritterte Kirkebø, Teodor, hadde ikke annet enn gull i sikte etter å ha blitt slått på målstreken i fjor. Teodor har hatt en lenger periode preget av sykdom, og som trener synes jeg det var noe ambisiøst på forhånd, gitt hva kroppen har slitt med. En noe dårlig kvalifisering, for hans standard å være, ble en virkelighetssjekk før kveldens finale. Men det ga han en god startposisjon hvor han kunne være med å sette standarden for runden. Der var bulderne litt mer showy, og Teodor dro frem alle triksene i boka. Med fire topp og noen glipp på forsøk leverte han en svært god runde, men Andreas Kaada på ett forsøk mindre tok tittelen. Sølv til Teodor og klubben!

Sølv til Teodor Kirkebø.

Jeppe Lou Larsen i den yngste klassen klatret sin beste runde i buldrekonkurranse. Noensinne. Det var en runde preget av mye nerver, oppturer og nedturer. Jeppe kom ut og gikk det første lange og tunge bulderet i 2. forsøk til stor glede. Sekunder før han skulle ut på bulder to fikk han beskjed av hoveddommer at toppen hans ikke var godkjent likevel. Han skulle få sine resterende 40 sekunder etter siste bulder, til å klatre den igjen. På bulder to var han åpenbart preget, og han fikk ikke sonen som så mange fikk. Til bulder tre var det en helt annen gutt som kom ut. Han kom ut i god positur, selvsikker og fokusert. Han flashet den etter å ha slått på krigsmaskinen. Jeppe var den eneste til å toppe dette bulderet. Siste bulder var en enkel flash i likhet med en håndfull andre. Finalen var ferdig, og det var tid for Jeppe å bryne seg på det første bulderet igjen med sine 40 sekunder til rådighet. For et så langt bulder som dette var, visste vi alle at han bare hadde ett forsøk.

Jeppe var i storform. Foto: Tina Hafsaas.

Publikum samlet seg rundt bulderet og ropte «Jeppe. Jeppe.» Det må ha vært nervepirrende og stressende, og jeg tror vi alle kunne føle på det. En liten glipp på startposisjonen kostet han noen sekunder, men derfra og ut klatret han feilfritt til topps. I det han matchet topptaket var tiden gått ut og han fikk ikke toppen godkjent, men hele hallen var med han til stående applaus og resultatet ble stående som to topp og tre soner, noe som holdt til 4. plass. Som trener kan jeg kommentere at har jeg aldri sett Jeppe klatre så bra, fokusert og selvsikkert som under denne finalen, og selv om det var noen tunge øyeblikk, var det mest av alt mye klatreglede og viktige erfaringer å ta med seg videre.

Lea Aarø-Stillesby var klubbens eneste kvinnelige deltager. Lea klatrer i klasen ungdom A, og dette er hennes første år i denne klassen. Også her var sykdom og skader noe som preget klatringen, men Lea viste klatreglede og god lagånd gjennom hele konkurransen. Det ble ingen finale på Lea i dette norgesmesterskapet, men med én topp mer, kunne hun vært der.

Kristoffer Klev, klubbens sporadiske konkurranseklatrer, stilte opp tross nylig ødelagt kne. Han måtte være selektiv i kvalifiseringen, og med riktig rutesetting kunne han kanskje klart seg litt bedre. Han var likevel svært nære en finaleplass med sin 7. plass.

Jeg, Tina Hafsaas, stilte som klubbens lagleder. På grunn av skade er jeg ikke konkurransedyktig per nå, selv om jeg gjerne skulle vært med og representert klubbens kvinnelige krefter, men å kunne se utøverne jeg trener i aksjon og støtte de eldre utøverne, var også en stor glede. Vi er en god gjeng som alltid støtter og oppmuntrer hverandre, og jeg har aldri vært så stolt av gjengen som jeg er nå. I flere år har vi surfet på en oppdriftsbølge hvor vi vinner alt, alle klatrer finale og ingen føler motgang, men nå er det motgang i troppen. Det er disse situasjonene som gjør oss bedre og mer rustet for fremtiden, og det er skader og sykdom som er de virkelige testene man som utøvere må gjennom. Selv håper jeg å være tilbake til høstens NM i tau.

 

Klubbens resultater:
Ungdom BC Gutt
4. plass Jeppe Lou Larsen

Ungdom A jente:
9. plass Lea Aarø-Stillesby

Ungdom A gutt
1. plass Trym Landmark
5. plass Alfred Kirkebø
14. plass Sverre Blixt

Junior gutt
2. plass Teodor Kirkebø

Herre senior
1. plass Per Ravlo-Caspersen
3. plass Thilo Schröter
7. plass Kristoffer Klev

 

Last ned
Andre nyheter