Kolsås-veteran med Norges første skjønnlitterære bok for barn og ungdom om klatring

Sommerlektyren er i boks! Og den er det altså klubbens egen Einar Landmark som står for: Vertikalsyndromet – Crux.

Klatring og lesing er vanligvis ikke to aktiviteter man forbinder, men etter å ha inspirert barn til å klatre i en årrekke, og samtidig jobbet med elever med lese- og skrivevansker, skrev Einar Landmark denne boka. 

Klatring for barn og ungdom har det tidligere vært skrevet lite om, men er et emne som kan virke spennende og inspirerende for mange. Forfatteren har derfor et håp om at denne boka kan bidra til at flere unge legger vekk dataspillene og telefonen et øyeblikk, leser mer enn de gjør i dag og selvfølgelig får lyst til å bevege seg ut i naturen. 

I tillegg til å være pedagog av yrke, har forfatteren selv vært aktiv innen klatresporten siden slutten av åttitallet, fra før innendørsveggenes tid. Den gang måtte man være over 17 år for å melde seg på klatrekurs med DNT og klatring foregikk for det meste i fjellet. Mye har heldigvis skjedd siden den gang. Nå leder han en forening som driver med klatring og friluftsliv og tilrettelegger for at barn skal klatre mer både ute og inne. Han er overbevist om at det finnes mange barn og ungdommer som trenger alternativer til den organiserte treningen de blir tilbudt i nærmiljøet.

Vertikalsyndromet Crux er planlagt som første bind i en serie på forhåpentligvis flere og handler om to gutter i tolvårsalderen som oppdager klatring nærmest ved en tilfeldighet. Konrad og Kamal fyller snart tolv år og bor i nærheten av den store skogen som heter Østmarka. En dag finner de ut at marka ikke bare er et sted der folk går tur. Noen drar også langt inn i skogen for å klatre. Fra den dagen er Konrad og Kamal hekta. Selv ikke skolen blir den samme. For selv om ny gutt i klassen har skapt trøbbel, noe som har gått mest utover Kamal, holder nå heldigvis ting på å forandre seg. Som om klatringen gir dem bedre selvtillit på et vis. Kanskje de bare kan klatre fra problemene?

Vertikalsyndrometer beregnet for aldersgruppen mellom 9 og 15 år. En av personene i boka, Kamal, er under utredning for dysleksi og får ekstra timer i lesing. Men han synes lesingen går bedre når han leser om noe han er interessert i, som klatring.

Boka får du kjøpt blant annet i nettbutikken til Ark og Norli

 

Last ned
Andre nyheter