Gull og bronse til Teodor og Thilo i nordisk i buldring - Albert fikk utmerkelse for god sportsånd

Kolsås Klatreklubb fikk en ny nordisk mester i helgen! Teodor Kirkebø tok gull, Thilo Schröter tok bronse – og både Norge og Kolsås gjorde en formidabel laginnsats.

Teodor Kirkebø gikk helt til topps i årets nordiske mesterskap i buldring. Dermed har vi en ny nordisk mester i klubben. Klubbkamerat Trym Landmark deltok i sitt første nordiske mesterskap og fikk en strålende 8. plass i debuten.

Thilo Schröter var regjerende nordisk mester i buldring, men måtte abdisere i Helsinki. Han tok like fullt en strålende bronse og bøyer seg i hatten for ny nordisk mester, finnen Anthony Gullsten.

– Nordisk i Helsinki gikk bare helt greit for meg. Klatringen min var ikke noe å skrive hjem om, og jeg følte meg litt rusten, selv om det var noen lyspunkt her og der. Plasseringen var deretter. Men selv på en god dag hadde jeg ikke kunnet overgå Andys prestasjon med å flashe alle fire bulderne i finalen, hvorav ingen var gratis. Han tok dermed en meget velfortjent seier på hjemmebane. Hatten er av. Ymer (Alber fra Sverige, red.anm.) kom på andreplass med færre forsøk på sone, og han burde jeg nok slått både på papiret og i praksis. Det virker som om han har jobbet en del med svakheten sine og har større potensiale enn jeg har sett tidligere. Det er gøy å se at nivået i Norden blir høyere!

Det var i hvert fall ikke bevegeligheten som stod i veien for gullet for Thilo!

Albert Suthurst endte på en 7. plass i juniorklassen og var ikke helt i perlehumør etterpå.

– Jeg er ganske misfornøyd. Jeg følte at jeg klatret dårlig, og jeg fikk ikke hodet til å stemme. Det irriterte meg veldig, siden jeg hadde gledet meg til å klatre bra her, samt at jeg hadde brukt mye tid på å forberede meg mentalt.

Albert reagerte også på arrangørenes valg i forhold til formatet på konkurransen for juniorklassen.

– Jeg syns også det var et rart valg å slå sammen junior- og seniorklassen. Siden de ble sammen, var det bare seks totalt som gikk videre til finalen. Dette syns jeg var rart, ettersom at youth a og youth b var «alene», og det var ti som gikk finalen. Utenom dette synes jeg at det var et bra arrangement. Det var kule buldre, selv om det kanskje var litt sva/følsomme buldre. Junior-/senior-finalebulderne så kjempebra ut. Vi var en veldig stor gjeng fra Norge som reiste, og jeg tror de fleste er fornøyde og føler de fikk klatret på noe de kanskje ikke har like stor mulighet til å klatre på i "hjemmegymmen".

Pris for god sportsånd

Men Albert gikk absolutt ikke tomhendt hjem. Det ble utdelt en pris til den gutten og jenta på hvert landslag som hadde vist mest engasjement, positivitet og sportsånd i løpet av året, bestemt av utøvere og trenere på hvert landslag. De av dere som kjenner Albert fra Vulkan, vet at denne prisen er ekstremt fortjent.

Norge tok halvparten av titlene i Helsinki og kom hjem med totalt fire nordiske mestere. I tillegg til Teodors gull i klassen youth B gutter, vant Edel Lemvik youth B jenter, Regine Storå vant i junior jenter og Sunniva Haave i dame senior. Gratulerer, alle sammen!

Last ned
Andre nyheter