Fantastisk laginnsats fra Kolsås Klatreklubb under årets første norgescup – Albert Suthurst vant sin første konkurranse som senior

I helgen var det årets første norgescup. Albert Suthurst vant sin første konkurranse som seniorklatrer, og det ble strålende plasseringer på hele Kolsås-laget!

Lea Aarø-Stillesby tok en strålende 3. plass i yngre junior jenter. Kolsås gjorde rent bord i yngre junior gutter med Sverre Stensland Blixt, Alfred Kirkebø, Trym Skuggen Landmark i toppen, og Teodor Kirkebø tok en flott 4. plass i eldre junior gutter. Albert Suthurst deltok i sin første konkurranse som senior, og gikk helt til topps.

Gratulerer så masse, alle sammen! Du kan se konkurransene i reprise her.

Før første norgescup i Tromsø ba vi Albert dele noen tanker rundt det spennende og utfordrende året som ligger foran ham:

– Etter omtrent to måneder er omsider konkurransesesongen i gang igjen. Først ut er norgescup i buldring i Tromsø, og det blir min første konkurranse som senior. Etter å ha konkurrert to år i yngre junior gutter og tre år i eldre junior gutter, har jeg endelig fylt 18 år og det er på tide å konkurrere i senior herrer.

– Først og fremst tror jeg at steget fra eldre junior gutter til senior herrer blir tøft. Nå er jeg sammen med de «store gutta», altså Jon Pål, Kristoffer Klev, Thilo, Tarjei, Patrick og en hel del andre sterkinger. Men til tross for at dette blir en tøff konkurranse, tror jeg også at det blir god erfaring å konkurrere med de som er del sterkere enn meg. Jeg trener jo med en del av disse fra før også, så det blir spennende å se hvordan jeg gjør det mot dem i en konkurranse hvor settingen, stemningen og bulderne er annerledes. Uansett hvordan det går, vil det være god erfaring å ta med seg til blant annet utenlandskonkurranser, som europacuper og junior VM senere i år. Jeg føler jeg i ordentlig god buldreform nå, og jeg håper at norgescupen i Tromsø vil bli en bra start på resten av den lange sesongen.

Foto: Siss Klev

Last ned
Andre nyheter