Innekurs

Ledkurs

Ledkurs er et kurs på to timer der man kan bygge videre på topptauklatring og gå løs på en enda mer spennende form for klatring, ledklatring.

Les mer ↓
Pris
Price
900
Kr
Numbers of hours
Antall Timer
2
timer
hours
Kursdager
Cours day
Lørdager kl. 12-14
NB! I sommer (fra 1. juli) holder vi kun kurs etter avtale når minst to deltagere melder seg på samtidig.

Påmelding til

Ledkurs

Meld på én person om gangen.
Tusen takk for din påmelding!
Legg til flere deltagere
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ledkurs

NB! I sommer (fra 1. juli) holder vi kun kurs etter avtale når minst to deltagere melder seg på samtidig.

Ledklatring
Å klatre på led vil si at man selv tar med seg og henger opp tauet på vei opp klatreveggen, og er det naturlige skrittet videre hvis man allerede kan klatre og sikre på topptau. Det er en forutsetning at du allerede har topptaukort dersom du vil ta ledkurset.

Kursinnhold
På kurset lærer du grunnleggende sikringsmetode og klatreteknikk på led.
Under tett oppfølging av våre instruktører vil du få grunnlaget du trenger for å bli en trygg sikrer og kunne gjenkjenne, og unngå farene som er knyttet til ledklatring.
Vi tror vi kan love deg en morsom og lærerik dag i veggen.

NB! Forutsetningen for å delta på ledkurs er at deltageren enten har deltatt på Topptaukurs hos oss tidligere eller har tilsvarende kunnskaper. Det betyr at du skal kunne ta på klatresele, binde deg inn med åttetallsknute, gjennomføre god kameratsjekk og kunne sikre trygt på topptau. Ledkurset er ikke en repetisjon av dette. Hvis du ikke kan dette ordentlig, må du i stedet melde deg på grunnkurs (topptau + ledkurs).

Veien videre
Når kurset er fullført, kan du bestille en test for å få Brattkort. Selve testen for Brattkort må du ta en annen dag enn kursdagen. Det er for å sikre at kunnskapen du har tilegnet deg sitter over tid. Målet er at du skal komme tilbake å være trygg i både tausikring og ledklatring, uten instruktøren ved din side.
Når du kommer for å ta testen, henvender du deg i resepsjonen, så gjennomfører vi den så fort vi har anledning. Det koster kr 50,- å ta testen.

Brattkortet fungerer som et ferdighetsbevis og dokumenterer at du har den nødvendige kunnskapen som trengs for å sikre trygt på led innendørs. Mange klatreanlegg i Norge krever at brukere har brattkort for å benytte seg av deres anlegg.

Krav til kurset: Du må ha topptaukort.

Aldersgrense: Fylte 16 år (13 år hvis kurset tas sammen med en foresatt).

Pris: 900,- per deltager (klatreutstyr er inkludert). Hvis du har anledning til å ta kurset på dagtid på ukedager (avslutte før kl. 16), koster det kr 750,-.

Kursdatoer: Lørdager kl. 12.00-14.00 eller etter forespørsel (minimum to deltakere). Hvis du har anledning til å ta kurset på dagtid på ukedager (avslutte før kl. 16), koster det kr 750,-. NB! I sommer (fra 1. juli) holder vi kun kurs etter avtale når minst to deltagere melder seg på samtidig.

Sted: Vulkan Klatresenter

Påmelding: post@kolsaas.no

NB! Siste frist for å bestille eller avlyse kurs er torsdag kl. 16.00 samme uke.

NB! Du bestiller Brattkort fra Norges Klatreforbund, og de tar kr 200,- for utstedelse av kortet.

Tusen takk for din påmelding til ventelisten! 
Oops! Something went wrong while submitting the form.