Innekurs

Ledkurs

Ledkurs er et kurs på to timer der man kan bygge videre på topptauklatring og gå løs på en enda mer spennende form for klatring, ledklatring.

Pris
750
Kr
Antall Timer
2
timer
Kursdager
Søndager

Påmelding til

Ledkurs

Tusen takk for din påmelding!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ledkurs

Å klatre på led vil si at man selv tar med seg og henger opp tauet på vei opp klatreveggen, så det er det naturlige skrittet videre dersom man allerede kan klatre og sikre på topptau, altså å klatre på et tau som allerede er festet i toppen av veggen. Det er altså en forutsetning at du allerede har topptaukort hvis du vil ta dette kurset. Dersom du ikke allerede kan sikre på topptau, men likevel ønsker å lære deg ledklatring, kan du lære begge deler på et fem timers grunnkurs.

På ledkurset lærer du både grunnleggende sikringsteknikk og klatreteknikk på led. Under tett oppfølging av våre dyktige instruktører vil du få grunnlaget du trenger for å bli en trygg sikrer og gjenkjenne og unngå farene som er knyttet til ledklatring, og du vil ha en morsom og lærerik dag i veggen.

Veien videre:

Når kurset er fullført, kan du bestille en test for å få Brattkort, sertifikatet som kreves for å kunne klatre ved en rekke klatreanlegg i Norge. Selve testen for å få Brattkort må du ta en annen dag enn selve kurset, for å sikre at kunnskapen sitter etter tid, også når du ikke akkurat har lært det, slik at du kan komme tilbake alene og være like trygg i klatreveggen. Testen kan du ta på et hvilket som helst senter. Hvis du tar det hos oss, henvender du deg i resepsjonen, så gjennomfører vi testen så fort én av våre instruktører har anledning. Det koster kr 50,- å ta testen.

OBS! Du bestiller Brattkort fra Norges Klatreforbund, og de tar kr 200,- for utstedelse av kortet.

Erfaring: Du må kunne sikre på topptau.

Aldersgrense: Fylte 16 år (13 år hvis kurset tas sammen med en foresatt).

Pris: 750,- per deltager (lån av klatreutstyr er inkludert).

Kursdatoer: Søndager kl. 12–14 (fordrer to eller flere deltagere) eller etter forespørsel.

Sted: Vulkan Klatresenter

Påmelding: post@kolsaas.no

NB! Siste frist for å bestille eller avlyse kurs er torsdag kl. 16 samme uke.

Tusen takk for din påmelding til ventelisten! 
Oops! Something went wrong while submitting the form.