Oversikt over actionfilmhøsten for naturelskeren

Klatresesongen er på hell, og det nærmer seg høysesong for å være inne og se filmer om folk som lever livet maks ute. Her er oversikten over høstens eventer med årets beste actionfilmer fra verdens største lekegrind: naturen.

Norsk høst kan til tider være verken fugl eller fisk, så da passer det jo bra å bruke tiden innendørs på å la seg inspirere og motivere. I løpet av de neste månedene kan du fråtse i de beste filmene om friluftsfolk og ekstremsportutøvere som elsker å utfolde seg i naturen og pushe grenser.

Hvis du følger oss på sosiale medier (Facebook: Kolsås Klatreklubb og Vulkan og Instagram: kolaskk), har du fremover også muligheten til å vinne billetter til filmene.

Under finner du oversikt over høstens eventer:

Banff – 8.–11. oktober

Banff Centre Mountain Film Festival er en internasjonal filmfestival for filmer som handler om fjell- og friluftsaktiviteter. Festivalen har gått av stabelen hvert år siden 1976 i Banff i Canada, og når festivalen er over, blir et knippe av de beste filmene plukket ut til å være med på en verdensomspennende turné. Ett av de 40 landene på veien, er Norge.

Hvor: Edderkoppen i Oslo

Når: 8.–11. oktober

Billetter får du kjøpt her

European Outdoor Film Tour (EOFT) – 21. november

Dette er en samling av utdrag fra en rekke av årets mest inspirerende filmer om ekstremsport og friluftsliv, der vi følger utrolige utøvere og får høre deres unike historier fra deres aktiviteter utendørs.

Hvor: Kulturkirken Jakob i Oslo

Når: Torsdag 21. november kl. 19

Programmet finner du her

Billetter får du kjøpt her

Reel Rock 14. – 25. november

Et av årets virkelig store høydepunkt i klatreverdenen. Reel Rock består av årets beste nye klatrefilmer, enten det er utdrag fra større filmer som kommer, eller det er kortfilmer som står på egne bein. Årets film er nummer 14 i rekken, og inneholder blant annet Alex Honnold og Tommy Caldwells kamp om speed-rekorden på El Cap og Nina Williams´ hårreisende og banebrytende utendørsbuldring. Sammen med Oslo Klatreklubb har Kolsås Klatreklubb leid den store salen på Filmens hus, og på grunn av den enorme interessen fra klatremiljøet hvert år, settes det i år som i fjor opp to visninger av filmen.

Hvor: Filmens hus/Cinemateket i Oslo

Når: Mandag 25. november kl. 18 og 20

Billetter får du kjøpt her.

Mountains on Stage – 3. desember

Mountains on Stage er en relativt ny festival, som startet i 2013. Festivalen vokser stadig, og i år går turen til 13 land. Filmene som er valgt ut, viser mennesker som kaster seg ut i eventyr og utfordringer, og målet med festivalen er å vise mangfoldet innen fjellsport.

Hvor: Klingenberg kino

Når: Tirsdag 3. desember kl. 19

Billetter får du kjøpt her

Bilde fra filmen "Changabang and the mirrors of a repetition".
Last ned
Andre nyheter