Klatreåret 2018

Klatreåret 2018

2018 går mot slutten og ved en kort oppsummering ser vi at dette har vært et fantastisk år for Kolsås Klatreklubb.

Vi ønsker med denne teksten også å vise frem hva slags aktiviteter dere støtter gjennom å tegne medlemskap i klubben, og håper at dere fornyer medlemskapet i 2019!

Konkurranser
2018 har vært et strålende år på konkurransefronten, og klubbens utøvere har virkelig vist at Kolsås Klatreklubb er landets ledende klubb.

Totalt har våre utøvere sikret seg 25 medaljer i nasjonale konkurranser, gode plasseringer i World Cup og EYC og selvfølgelig Østlandscupen.
Verdt å trekke frem er Norgesmesterskap i buldring i Stavanger i mai der Kolsås Klatreklubb nærmeste dominerte med følgende palleplasseringer: Teodor Kirkebø førsteplass yngre gutter junior, Albert Ilsaas Suthurst førsteplass eldre gutter junior, Hauk Steinsson Lem andreplass eldre gutter junior, Tina Hafsaas førsteplass senior damer.  

Vi ønsker også å gratulere Albert Suthurst med å sikre seg tittelen Norgesmester i buldring for 3. året på rad!

Høyt og Lavt

Høyt og Lavt

Treningsgrupper
Klubben satser også aktivt på barn og ungdom som ikke ønsker å konkurrere og gjennom året har nærmere 100 barn og ungdom deltatt på våre treningsgrupper.

Vi arrangerte som vanlig sommerleir første og andre uken i skoleferien og begge ukene besøkte vi ikke bare klipper i Oslo og omegn, men også Høyt og Lavt i Sørum til alles store glede.


Ankerkarabiner fra Hauktjern

Ankerkarabiner fra Hauktjern

Klatrefelt, vedlikehold og utvikling
Klubben driver aktivitet og utvikling på de fleste klatrefelt i nærhet av Oslo. Nyere felt som Svaraberget og Den skjulte veggen ble videreutviklet i 2018. Disse feltene fremstår nå som fullverdige felt med stort utvalg av ruter med forskjellig grader og stiler. Vi takker alle som har stilt opp på dugnader. Oppdaterte førere kommer før utesesongen begynner. Klubben har også gjennomført noe vedlikeholdsarbeid på faste installasjoner i Oslo og omegn, blant annet ble noen svært slitte ankere byttet på Hauktjern. På Andersnatten fortsatte arbeidet med å friske opp gamle ruter.

Klatregruppen på Oslo Klatresenter

Klatregruppen på Oslo Klatresenter

Paraklatring
Kolsås Klatreklubb har i mange år arrangert fast trening med Funkisgruppen på Vulkan Klatresenter på tirsdager. I februar 2018 startet vi i samarbeid med Nordstrand Allsport opp en andre paraklatringgruppe, denne gang på Oslo Klatresenter.


Lavterskeltilbud
For å spre klatregleden til enda fler samarbeidet klubben i 2018 med blant annet Skiforeningen og Oslo Idrettskrets for å sette opp lavterskeltilbud. Gjennom hele året har vi invitert barn og ungdom med innvandrerbakgrunn til inkluderingstiltaket Klatring på Østkanten, og i sommer arrangerte vi klatring ved Hauktjern for Friluftsskolen.

dsv2018 2.jpg

Utesamlinger og andre aktiviteter
2018 inviterte klubben alle medlemmene sine til klatresamlinger utendørs ved både Den skjulte veggen og i Østveggen på Kolsås. Vi solgte ut store salen på Cinemateket to ganger for å vise Reel Rock 13 sammen med Oslo Klatreklubb, og vi holdt to buldrekonkurranser på Vulkan Klatresenter.