Hyggelig utesamling 12. mai

Den skjulte veggen viste seg fra sin beste side søndag 12. mai med gode forhold og tørre ruter.

Utesamlingen skulle egentlig gjennomføres dagen før, men grunnet regn og kalde temperaturer valgte vi å utsette til søndagen. Dette viste seg å være riktig beslutning siden det ble solskinn og i stort sett hele klippen var tørr.

Vi takker alle deltakere for flott innsats, og nå gleder vi oss til neste utesamling: Svaraberget lørdag 1. juni.

Utesamling 11. mai og ny fører for Den Skjulte Veggen

NB! Grunnet værmeldingen utsetter vi samlingen til søndag 12. mai!

Tradisjonen tro feirer vi vårens ankomst med en utesamling på Den Skjulte Veggen lørdag 11. mai.
Klubben stiller med instruktører som hjelper med å henge opp tau, beta og hyggelige samtaler.
Deltagelse er gratis for alle, men forutsetter topptaukort eller tilsvarende ferdigheter.
Instruktører er på plass fra klokken 12.

Verdens beste Hanne Brochmann har hjulpet oss med å lage oppdatert fører for Den Skjulte Veggen, og denne kan lastes ned her: Den Skjulte Veggen

Husk også å sjekke våre andre førertillegg på denne siden: http://www.kolsaas.no/klatreforer-oslo

Åpningstider vår 2019

Åpningstider vår 2019


15. - 17. april:                10-23
18. - 22. april (Påske):   stengt
1. mai:                          10-20
30. mai:                        10-20
17. mai:                          stengt
9.-10 juni (Pinse):          stengt

Hauktjern stengt til og med 15. juli

I 2016–2018 ble de nordre klatrefeltene ved Hauktjern stengt i en periode vår og sommer (det ble innført ferdselsforbud i området). Stengingen skjedde på grunn av hekkende vandrefalk. Hekkingen i 2016 var den første hekkingen av vandrefalk som er registrert i Oslo kommune noensinne. Hekkingene var vellykket, med  henholdsvis 1, 4 og 4 unger som kom på vingene i de tre årene.

 I løpet av den siste uka er det en rekke ganger registrert et vandrefalkpar i området der det har vært hekking tidligere. Det blir dermed høyst sannsynlig hekking i området også i år. Vandrefalkene er sårbare for forstyrrelse i hekketiden, og det er nødvendig å stenge området for klatring og annen aktivitet for at falkene skal få mulighet til å gjennomføre vellykket hekking. Vi er klar over at området er populært blant klatrere, men ber om forståelse for at dette er et nødvendig tiltak. Bymiljøetaten ber om at klatrere og andre brukere av området viser hensyn.

 Ifølge verneforskriften for Hauktjern friluftslivsområde er reirplasser i området vernet mot unødig forstyrrelse. Ferdselsforbudet i området gjelder fra i dag (3. april) til 15. juli, og omfatter klatring, annen ferdsel og bruk av droner. Overtredelse av ferdselsforbudet er straffbart. Området med ferdselsforbud er markert i terrenget, og det er satt opp informasjonsplakater (se vedlagte kart). Bymiljøetaten vil drive regelmessig oppsyn i området. Det er en rekke fugleinteresserte som følger med på falkene på avstand og som melder fra til Bymiljøetaten om observasjoner.

 Klatrefeltene det gjelder er «Hovedfeltet» og «Veslefeltet» (jf. Klatrefører for Oslo og omegn 2013), altså feltene fra nordenden av Hauktjern og nordover.

Ferdselsforbud Hauktjern 2019.jpg

Nyttårsbulder 12. januar!

plakat1 fb.jpg

Lørdag 12. januar (ikke 12. august!) arrangerer vi årets første buldrekonk på Vulkan Klatresenter.
Det blir som vanlig problemer for alle nivåer, flotte premier, gratis kaffe og god stemning.

Team Vulkan skrur 25 buldre for anledningen; 5 grønne, 5 blå, 5 gule, 5 røde og 5 svarte. Du velger selv hvilke buldre du klatrer og summerer de åtte beste buldrene på poengkortet du får utdelt.

Deltageravgift:
Kr 50,- for medlemmer av Kolsås Klatreklubb
Kr 100,- for alle andre

Program
Juniorer (0-16) 10.00 -12.00
Seniorer (17+) 12.30 -14.30

Vel møtt!

Grunnet forberedelser til konkurransen blir dessverre tilgangen til buldreveggene på Vulkan Klatresenter svært begrenset i uken før konkurransen. Vi beklager eventuelle ulemper dette medfører for våre kunder, men lover en fet konkurranse som kompensasjon!

20190108_105617.jpg

Klatreåret 2018

Klatreåret 2018

2018 går mot slutten og ved en kort oppsummering ser vi at dette har vært et fantastisk år for Kolsås Klatreklubb.

Vi ønsker med denne teksten også å vise frem hva slags aktiviteter dere støtter gjennom å tegne medlemskap i klubben, og håper at dere fornyer medlemskapet i 2019!

Konkurranser
2018 har vært et strålende år på konkurransefronten, og klubbens utøvere har virkelig vist at Kolsås Klatreklubb er landets ledende klubb.

Totalt har våre utøvere sikret seg 25 medaljer i nasjonale konkurranser, gode plasseringer i World Cup og EYC og selvfølgelig Østlandscupen.
Verdt å trekke frem er Norgesmesterskap i buldring i Stavanger i mai der Kolsås Klatreklubb nærmeste dominerte med følgende palleplasseringer: Teodor Kirkebø førsteplass yngre gutter junior, Albert Ilsaas Suthurst førsteplass eldre gutter junior, Hauk Steinsson Lem andreplass eldre gutter junior, Tina Hafsaas førsteplass senior damer.  

Vi ønsker også å gratulere Albert Suthurst med å sikre seg tittelen Norgesmester i buldring for 3. året på rad!

Høyt og Lavt

Høyt og Lavt

Treningsgrupper
Klubben satser også aktivt på barn og ungdom som ikke ønsker å konkurrere og gjennom året har nærmere 100 barn og ungdom deltatt på våre treningsgrupper.

Vi arrangerte som vanlig sommerleir første og andre uken i skoleferien og begge ukene besøkte vi ikke bare klipper i Oslo og omegn, men også Høyt og Lavt i Sørum til alles store glede.


Ankerkarabiner fra Hauktjern

Ankerkarabiner fra Hauktjern

Klatrefelt, vedlikehold og utvikling
Klubben driver aktivitet og utvikling på de fleste klatrefelt i nærhet av Oslo. Nyere felt som Svaraberget og Den skjulte veggen ble videreutviklet i 2018. Disse feltene fremstår nå som fullverdige felt med stort utvalg av ruter med forskjellig grader og stiler. Vi takker alle som har stilt opp på dugnader. Oppdaterte førere kommer før utesesongen begynner. Klubben har også gjennomført noe vedlikeholdsarbeid på faste installasjoner i Oslo og omegn, blant annet ble noen svært slitte ankere byttet på Hauktjern. På Andersnatten fortsatte arbeidet med å friske opp gamle ruter.

Klatregruppen på Oslo Klatresenter

Klatregruppen på Oslo Klatresenter

Paraklatring
Kolsås Klatreklubb har i mange år arrangert fast trening med Funkisgruppen på Vulkan Klatresenter på tirsdager. I februar 2018 startet vi i samarbeid med Nordstrand Allsport opp en andre paraklatringgruppe, denne gang på Oslo Klatresenter.


Lavterskeltilbud
For å spre klatregleden til enda fler samarbeidet klubben i 2018 med blant annet Skiforeningen og Oslo Idrettskrets for å sette opp lavterskeltilbud. Gjennom hele året har vi invitert barn og ungdom med innvandrerbakgrunn til inkluderingstiltaket Klatring på Østkanten, og i sommer arrangerte vi klatring ved Hauktjern for Friluftsskolen.

dsv2018 2.jpg

Utesamlinger og andre aktiviteter
2018 inviterte klubben alle medlemmene sine til klatresamlinger utendørs ved både Den skjulte veggen og i Østveggen på Kolsås. Vi solgte ut store salen på Cinemateket to ganger for å vise Reel Rock 13 sammen med Oslo Klatreklubb, og vi holdt to buldrekonkurranser på Vulkan Klatresenter.