KLATRELEDER INNE

12 TIMER - 1800KR

Klatreleder Inne (tidligere kalt Instruktør Inne) er første nivå i NKFs trenerstige, og er primært til for å holde nybegynnerkurs. Instruktørens rolle er å kunne lære bort sikringsteknikk og sikkerhetsfilosofi innen klatringen. Klatreteknikk, treningsmetodikk osv. er ikke instruktørens primære ansvarsområde. En instruktør vil i hovedsak arbeide med ungdom og voksne, men instruktører skal også kunne fungere som aktivitetsleder i f.eks. grupper med barn, ungdom, personer med funksjonsnedsettelse osv. Deltakerne gis en grundig innføring i metoder for klatring innendørs, innhold i innføringskurs i klatring inne og elementer knyttet til treningslære, klatreskader og sikkerhetstenking.

Kurset kvalifiserer til å:

  • Være instruktør og kursleder på innføringskurs innendørs.

  • Organisere klatring som aktivitet innendørs og på topptau ute på godt tilrettelagte klatrefelt sammen med annen instruktør som minimum skal være godkjent trener 1 sport eller fjell.

  • Utføre Brattkort-testen.

Krav:

  • Fylt 18 år innen siste kursdag.

  • 12 mnd erfaring fra klatring. Med dette menes 12 mnd med regelmessig aktivitet. Kursleder kan ta inn deltakere med ned til 6 mnd egenerfaring dersom et høyt aktivitets- og ferdighetsnivå tilsier at dette er tilstrekkelig.

  • Må kunne lede ruter på bolter.

Pris : 1800,- (1600,- for medlemmer av Kolsås Klatreklubb)
Sted : Vulkan klatresenter.

Påmelding til kurs@kolsaas.no
Vi holder dette kurset på forespørsel når vi har minimum 3 påmeldte.